vineri, 22 februarie 2013

Arabic food

Mancarea are un rol foarte important in viata noastra, acest lucru il stim cu totii.Proverbul:"Suntem ceea ce mancam" devine din ce in ce mai mult adevarat.Privesc in jurul meu si observ ca obezitatea creste simtitor .
Cu totii vrem sa traim mult si sanatos; de aceea este important sa mancam sanatos.Acum o sa va vorbesc despre bucataria arabeasca.Bucataria arabeasca este destul de mult diferita de alte bucatarii.
Bucataria arabeasca este o bucatarie foarte  gustoasa si bogata, si multe din obiceiurile ei sunt cu adevarat unice.
 


De exemlu:
  • Kafta este o mancare traditionala care se prepara din carne de oaie cu patrunjel tocat marunt, se face la fel ca frigarui fript pe gratar.
  • Un alt preparat care nu lipseste niciodata de pe masa este  renumita pasta din boabe de naut amestecata cu pasta de susan si condimentata dupa gust cu kapia .Aceasta reteta se numeste humus.
  • O alta delicatesa este salata tabbuleh.Acesta salata se prepara din kuskus sau boabe de grau cu rosii taiate marunt, la care se adauga ceapa tocata marunt, menta si patrunjel la fel tocat marunt.Toate amestecate cu putin ulei de masline ,sare si un pic de ienibahar.
  • Un alt preparat care nu lipseste de pe masa din bucataria orientala este :orezul arabesc.Pune puiul la fiert cu legumele, si sarea in apa cat sa-l acopere, pina cand e fiert bine. Scoate carnea din supa si dezoseaz-o. Tai-o in fasii 
    Intr-o cratita topeste untul si pune orezul spalat si scurs. Caleste-l pana ce scade apa. Adauga zeama de supa astfel incat sa fie 3 degete deasupra orezului. Cand incepe sa fiarba, da focul mic si lasa pana ce bobul e aproape fiert.
    In acest timp pune uleiul intr-o tigaie si prajeste putin boabele ce cardamom. Scoate-le. Pune migdalele si mugurii de pin si prajeste-le pana devin aurii. Scoate-le din ulei. Adauga stafidele si ai grija ca se prajesc practic instantaneu! Scoate-le din ulei. Pune fideaua rupta mai mic si aureste-o in ulei.
    Pune carnea si tot ce ai prajit, cu tot cu uleiul, in orez, amesteca usor, verifica de sare si piper si da cratita la cuptor pentru 10- 15 minute.
    Mancarea araba poate intrece cu succes orice bucatarie europeana.Este intotdeauna unica si cu un gust de care iti vei aminti tot timpul.  Mancarea arabeasca se bazeaza pe preparate simple, naturale si usor digestibile, are o valoare nutritiva si e foarte sanatoasa. Bucataria araba isi are originile in gatitul in corturile triburilor de beduini , care foloseau doar ingrediente transportabile: orez, cereale si carne etc.
Dupa masa se serveste un cei negru cu scortisoara si se fumeaza o narghilea cu aroma de mere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu